Hexis

Hexis AB reducerer manuelle processer med Visma net ERP

Siden Hexis AB blev etableret i Sverige i 2011, har virksomheden kun oplevet en positiv vækst hvert år. Virksomheden er en vigtig spiller på markedet, når det gælder produktion og limbeklædning af film brugt til visuel kommunikation.


Hexis AB er et søsterselskab til den franske virksomhed Hexis S.A. Firmaet blev grundlagt i 1989 og er førende på markedet indenfor skilte- og digitaltrykindustrien på trods af hård international konkurrence.


Da det svenske søsterselskab Hexis AB i 2020 stod overfor en udskiftning af deres gamle ERP-system, som ikke længere var tidssvarende og ikke kunne håndtere det danske kontor eller koncernregnskab, ønskede de først og fremmest at automatisere manuelle processer.


Hexis AB gik i gang med at lede efter et nyt ERP-system, som kunne understøtte den nordiske lovgivning og regler. Det var vigtigt med et system, som kunne bruges på tværs af de nordiske lande og som kunne tilgås uanset, hvor medarbejderne måtte befinde sig. Valget faldt på det cloudbaserede ERP-system, Visma net.

"Med Visma net har vi fået en skalerbar løsning, som vi kan vokse med"

- Magnus Nordström, økonimiansvarlig, Hexis AB

I samarbejde med Visma-forhandleren, Amesto Solutions, var Hexis AB klar i foråret 2020 til at starte op med Visma net i både Sverige og Danmark.

Visma nets åbne API giver Hexis AB muligheden for at integrere ERP-systemet med deres order- og lagersystem, Divalto og deres påmindelses- og inkassohåndteringssystem, RAPO.

Sammen med Visma net opnår Hexis AB, at systemerne kan snakke sammen og udveksle data. Med de mange muligheder som API’et giver, forventer Hexis AB, at deres lønsystem også skal integreres med Visma net i fremtiden.

En af de allerstørste fordele ved Visma net for Hexis AB, er at de har kunnet fjerne ca. 75% af deres manuelle processer og i stedet få dem automatiseret. Dette har sparet dem en masse tid og omkostninger, som i stedet kan bruges på at arbejde mere proaktivt. Økonomiafdelingen kan nu være mere støttende i organisationen og være med til at producere data og rapporter til videreudvikling af forretningen.


Hexis AB bruger blandt andet Visma net-modulet, Autopay, hvor de har fuld kontrol over indgående og udgående transaktioner uden at skulle logge på deres netbank. Autopay har ligeledes været med til at fjerne nogle manuelle rutiner, som nu håndteres direkte i ERP-systemet. Med de mange automatiseringsmuligheder, som Visma net tilbyder, forventer Hexis, at andre manuelle processer også med tiden skal automatiseres.

“Automatisering af vores processer har gjort, vi kan håntere et væsentligt større volume end tidligere og gjort os mere effektive."

- Magnus Nordström, økonimiansvarlig, Hexis AB

En anden vigtig grund til, at valget blev Visma net var fleksibiliteten. Visma net giver Hexis AB’s medarbejdere mulighed for at tilgå systemet, hvor og når som helst. Visma net har gjort det muligt for medarbejderne at godkende eller afvise indkomne fakturaer fra deres mobil, tablet eller PC, uanset hvor de end måtte befinde sig. Modulet, Approval, giver dem et fuldt overblik over status for godkendte og afviste dokumenter.

Hexis AB er i gang med at implementere det nye modul, OneStop Reporting, som giver dem et komplet overblik over alle nøgletal i realtid samt deres koncern konsolidering. Hexis forventer, at OneStop Reporting bliver et stærkt værktøj til at understøtte deres fremtidige beslutninger.

Hexis AB føler, de har fået et ERP-system, som de kan vokse med i fremtiden og ser en masse nye muligheder med Visma net.

Mere om Hexis AB:

Hexis S.A. har specialiseret sig i produktion af højtydende selvklæbende folie, objekt tilpasning og overfladebeskyttelse. Firmaet har en omsætning på mere end 100 millioner Euro og har mere end 400 ansatte fordelt på lokationer over hele verden bl.a. Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, Sverige, Danmark og USA.

Skal vi også hjælpe jer?

Vi er klar til at rådgive jer både om Visma net og ERP-systemer, så I kan få et ERP-system, der passer til jeres behov.

Hør mere